Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Classic Car Museum: Hellenic Motor Museum



   Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να πραγματοποιήσω ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα για το Hellenic Motor Museum. Σίγουρα είχα ήδη μαζέψει το απαραίτητο υλικό, έπειτα από τις αρκετές επισκέψεις μου στο μουσείο από τα εγκαίνια του. Όμως η πραγματοποίηση της ιδέας αυτής δεν ήταν τόσο απλή, καθώς από τη μία εύκολα θα μπορούσα να φτιάξω μία φωτογραφική λίστα με όλα τα αυτοκίνητα που έχουν εκτεθεί στο μουσείο, από την άλλη όμως δεν ήθελα να υποκαταστήσω με το αφιέρωμα αυτό την ανάγκη να επισκεφτεί κάποιος αυτόν το χώρο. Στην ουσία απλά θέλω να "ανοίξω την όρεξη" στους κλασικόφιλους αναγνώστες, ώστε αποκτήσουν μερικούς ακόμα λόγους για να προγραμματίσουν την επίσκεψη τους στο χώρο.
 
   Το έναυσμα για την πραγματοποίηση αυτού του αφιερώματος δόθηκε όταν μερικοί φίλοι και αναγνώστες του GS με ενημέρωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τις πολλές φωτογραφίες στην ίδια ανάρτηση για όσους έχουν αργές συνδέσεις. Τελικά, και έπειτα από μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές του καλού φίλου Βασίλειου Παπαΐδη, αποφάσισα να συνδυάσω το αφιέρωμα αυτό με μία σημαντική αλλαγή στο Garage Stories (Τουλάχιστον δοκιμαστικά). Προς το παρόν λοιπόν, στα άρθρα που αφορούν εκδηλώσεις κλασικών αυτοκινήτων (και που απαιτείται να αναρτηθούν φωτογραφίες από όλες τις συμμετοχές) θα μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες σε μορφή slide show. Ταυτόχρονα θα παραθέτουμε και λινκ του άλμπουμ στο οποίο φιλοξενούνται, ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τις δει με την ησυχία του, σε ότι ανάλυση θέλει.





   Ας προχωρήσουμε τώρα στα του μουσείου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, αν δεν κάνω λάθος, μουσείο κλασικού αυτοκινήτου στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την παρουσίαση της συλλογής του ιδρυτή του μουσείου, Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη, για αυτό και δεν ακολουθεί πλήρως τα πρότυπα ενός τυπικού μουσείου. Το Hellenic Motor Museum βρίσκεται στην γωνία των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη την μετακίνηση από και προς αυτό, ακόμα και με ΜΜΜ. Πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας, τις τιμές κτλ μπορείτε να δείτε εδώ.
 
   Η συλλογή των αυτοκινήτων περιλαμβάνει σχεδόν 300 αυτοκίνητα. Ο επισκέπτης του μουσείου έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει περίπου 100 με 110 από αυτά, όμως ανά τακτικά χρονικά διαστήματα ο στόλος των εκθεμάτων ανανεώνεται. Bristol 401, Ferrari 365 GT4 2+2 και Maserati Mistral ειναι μονάχα μερικά από τα πολύ σπάνια αυτοκίνητα της συλλογής, που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες. Ένα από τα σημαντικότερα (για την ελληνική αυτοκινητιστική αγωνιστική ιστορία τουλάχιστον) εκθέματα είναι και η θρυλική "Στρίγγλα" με την οποία έτρεχε ο Τζώνη Πεσματζόγλου τη δεκαετία του 60.




   Περισσότερες φωτογραφίες από το Hellenic Motor Museum μπορείτε να δείτε στο slide show που ακολουθεί. Εδώ θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώμη σας για την αλλαγή αυτή, καθώς και να μας υποδείξετε ότι άλλο θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιωθεί.




Αλμπουμ: http://www.flickr.com/photos/103295565@N05/sets/72157640365837345/

6 σχόλια:

  1. Εύχρηστο και minimal,όπως πρέπει να είναι ένα ποιοτικό blog, καλορίζικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στο κουράγιο και στο μεράκι σου ... Ωραία παρουσίαση... Καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Βασίλειε. Και για τα καλά σου λόγια, και για την πολύτιμη βοήθεια σου. Ελπίζω να αρέσει αυτή η αλλαγή σε όλους.
    Σούλη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να σαι καλά.
    Καλό Μήνα να έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Πρόδρομε!!!
    Πάρα πολύ καλή, η παρουσίαση!!!
    Προσωπικά, έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το Hellenic Motor Museum.
    Κατά την γνώμη μου...η συλλογή είναι καταπληκτική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή