Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Classics In Rotterdam: Kreidler Florett Mokick RM (K54 / 42D)



Kreidler Florett Mokick RM (K54 / 42D)

   Στο Rotterdam είναι πολύ συνηθισμένο θέαμα τα ποδήλατα. Βρίσκονται στην κυριολεξία παντού και για τους περισσότερους δεν είναι ένα μέσο αναψυχής αλλά το καθημερινό μέσο μεταφοράς τους, καθώς με όλες τις συνθήκες (ακόμα και με βροχή) με αυτά μετακινούνται. Θέσεις πάρκινγκ έχουν κατασκευαστεί μονάχα για αυτά και υπάρχει μία ολόκληρη οικονομία στημένη γύρω από αυτά. Από την άλλη οι μοτοσυκλέτες είναι ιδιαίτερα σπάνιο θέαμα, είναι ως επί το πλείστον νέα μοντέλα και οι περισσότερες αποτελούν το καμάρι του ιδιοκτήτη τους. 

  Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι Kreidler, που ήταν και τα μόνα παλιά μηχανάκια που συναντήσαμε στους δρόμους του Rotterdam σε κάποιους αξιόλογους αριθμούς. Οι ιδιοκτήτες τους ήταν κυρίως νεαροί, και τα περισσότερα αν και ήταν σε άριστη κατάσταση είχαν μερικές προσωπικές πινελιές, όπως και το παραπάνω εξάλλου.

   Το συγκεκριμένο άνηκε σε έναν φοιτητή, ο οποίος έδειχνε πραγματικά να το λατρεύει. Πρόκειται για ένα Kreidler Florett Mokick RM, κατασκευής κάπου μεταξύ 1973 με 1974. Έχει κάποια μικρά "λαθάκια", όπως το πίσω φανάρι από μιας δεκαετίας παλιότερο Kreidler, την πίσω σχάρα και άλλες τέτοιες μικρές αλλαγές, όμως σε γενικές γραμμές είναι άριστο και αξιόμαχο. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να είναι σε αυτήν την κατάσταση για πολλά ακόμα χρόνια.


Kreidler Florett Mokick RM (K54 / 42D)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου