Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Abandoned: Alfa Romeo 2000 GTV

   Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις όμορφα αυτοκίνητα κατεστραμμένα. Είναι ακόμα ποιο λυπηρό όμως όταν μιλάμε για αυτοκίνητα θρύλους, τα οποία έχουν γράψει ιστορία και που με το άκουσμα του κινητήρα τους προκαλούν ρίγος σε κάθε φανατικό petrolhead. Ένα από αυτά είναι και η coupe εκδοχή της Giulia, σειρά 105/115, σε κάθε της έκδοση. Είτε ως Junior είτε ως GT το όμορφο αμάξωμα, σχεδιασμένο από τον Giugiaro, τραβάει τα βλέμματα ακόμα και των ποιο αμύητων.
 
   Η αλήθεια είναι ότι παρότι πάντα μου άρεσε η συγκεκριμένη καλλονή, και πολλές φορές φλέρταρα με την απόκτηση μίας, ποτέ δεν κατάφερα να εμβαθύνω όσο θα ήθελα στην ιστορία και την εξέλιξη της. Οι περισσότερες GTV που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους δεν είναι τίποτα παραπάνω από "μαϊμουδεμένες" junior ή GT και πιθανότατα το ίδιο ισχύει και με αυτήν που συνάντησα μερικά χρόνια πριν στην Ανατολική Αττική. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που ποτέ δεν κυνήγησα πραγματικά μία.
 
   Για την παρακάτω κυρία δε χρειάζεται να πω πολλά πράγματα. Βρίσκονταν (και πιθανότατα να βρίσκεται ακόμα) στην αυλή ενός σπιτιού. Πιθανότατα να πρόκειται για κάποιο donor car, ή απλά ένα project που έμεινε στη μέση. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η καλλονή μάλλον δε θα ξανακυλήσει στους δρόμους και δε θα ξαναχαρίσει συγκινήσεις στον τυχερό οδηγό της.


 photo c1_zpsd0236460.jpg


What if...?

 photo cache_17965153_zpsb17d00f9.jpg
Πηγή εικόνας: http://www.motorclassiccorp.com/1974-alfa-romeo-gtv.html

3 σχόλια:

  1. Αυτοκίνητο "θρύλος"... "παιχνιδιάρικο" & για τρελλά "πισωγλέντια"... φυσικά βέβαια, γι'αυτούς που κατέχουν το "άθλημα"...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν είναι αργά Πρόδρομε και βρίσκεις τα πάντα γι αυτό το αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν είχα τη δυνατότητα δεν έκανα την κίνηση Γιώργο. Τώρα δεν έχω προς το παρόν τη δυνατότητα, αν αλλάξουν όμως τα πράγματα σίγουρα θα ήθελα μία. Βέβαια θα προτιμούσα να βρω μία σωστή junior, παρά να ασχοληθώ με κάποια μαϊμουδεμένη GTV.

    Πάνο το αμάξι αυτό είναι πραγματικός "θρύλος". Δυστυχώς όμως οι περισσότερες πέσαν σε λάθος χέρια, και τώρα οι λίγοι ικανοί προσπαθούν να τις αποκαταστήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή