Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Classic Car Show: ΦΙΛΠΑ - 12th Concours D' Elegance - 01/11/2015 (Φωτογραφίες + Σχολιασμός)


   Μετά από πολύμηνη απουσία επιστρέφουμε με μία μικρή παρουσία του 12ου Concours D'Elegance που διοργανώθηκε από την ΦΙΛΠΑ την 1η του μηνός. Οι τυχεροί που παρεβρέθησαν την 1η του Νοέμβρη στη Μαρίνα Φλοίσβου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν υπέροχες γηραιές κυρίες κάθε είδους και εποχής. 

   Οι συμμετοχές είχαν καλό επίπεδο (η πλειοψηφία τουλάχιστον, καθώς το άσπρο πάντρεμα διαφόρων Mercedes μου κάθεται ακόμα στο λαιμό) και η ποικιλία των οχημάτων ήταν ενδιαφέρουσα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τρία επαγγελματικά οχήματα που έπειτα από δεκαετίες σκληρής δουλειάς βρέθηκαν στα κατάλληλα χέρια και πλέον κοσμούν τους ελληνικούς δρόμους, θυμίζοντας μας το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν στην ανάπτυξη της Ελλάδας μετά τον 2ΠΠ και τον εμφύλιο. 
   Στην εκδήλωση συμμετείχαν μερικά πολύ σπάνια κλασικά αυτοκίνητα, αλλά και αρκετά "κοινά", που αποτέλεσαν όμως μια ευχάριστη έκπληξη. Αυτά τα αυτοκίνητα παρότι κάποτε κυκλοφορούσαν στους δρόμους ανά χιλιάδες πλέον έχουν γίνει ιδιαίτερα σπάνιο θέαμα, καθώς δεν υπήρξε το ενδιαφέρον να διατηρηθούν και κατά κύριο λόγο υπήρξαν στην ουσία "εργάτες" για τους ιδιοκτήτες τους. Όταν λοιπόν βλέπουμε σε μια τέτοια εκδήλωση αυτοκίνητα όπως το Fiat 131, ένα Opel Manta B, ένα Datsun 120Y ή μια Toyota Corolla KE30 σε άψογη κατάσταση δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τα αυτοκίνητα, αλλά και να αναγνωρίσουμε τον κόπο και τη δουλειά των ιδιοκτητών τους που επένδυσαν χρόνο, κόπο και χρήμα σε οχήματα χαμηλής οικονομικής αξίας (και χαμηλού glamorous βεβαίως βεβαίως) με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για τα συγκεκριμένα οχήματα.
   Γενικότερα υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές, και μερικά πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Αγωνιστικά, youngtimer, προπολεμική, cabriolet αλλά και sport βρίσκονταν σε κάθε πλευρά της Μαρίνας, με το κοινό να τα θαυμάζει και να τα φωτογραφίζει. Ο χρόνος δυστυχώς δεν ήταν σύμμαχος μου στην κάλυψη αυτής της εκδήλωσης, όμως θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να βρουν φωτογραφίες των μωρών τους στο album στο Google Φωτογραφίες που θα παραθέσω παρακάτω. 

   Για τους ίδιους λόγους δεν παρεβρέθηκα στην απονομή, οπότε και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στο site της ΦΙΛΠΑ.     Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο link που σας οδηγεί στο album στο Google Φωτογραφίες.
Album: https://photos.app.goo.gl/uD94LbxqRy6jtxrE7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου