Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Classic Car Show: ΦΙΛΠΑ - 11th Concours D' Elegance - 12/10/2014 (Φωτογραφίες - Μέρος 1ο + Σχολιασμός)
   Την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε για 11η χρονιά από την ΦΙΛΠΑ ένα ακόμα Concours D'Elegance. Η διοργάνωση έλαβε χώρα στη Μαρίνα Φλοίσβου, ο καιρός ήταν πολύ καλός και πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις περίπου 130 κυρίες, δίτροχες και τετράτροχες, που είχαν παραταχθεί στον προαύλιο χώρο της μαρίνας. 

   Αν δεν κάνουμε λάθος για πρώτη φορά υπήρξε και κατηγορία Youngtimers, με λίγες όμως δυστυχώς συμμετοχές. Ελπίζουμε του χρόνου να δούμε περισσότερα οχήματα σε αυτήν την κατηγορία, αρκεί φυσικά να κρατηθεί ένα επίπεδο στο ποια αυτοκίνητα θα μπορούν να γίνουν δεκτά και ποια όχι.    Το επίπεδο των συμμετοχών για μία ακόμα φορά ήταν υψηλό, και οι "νικητές" στις περισσότερες κατηγορίες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι μείναμε πλήρως ικανοποιημένοι. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές σίγουρα το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης ήταν υψηλό, και με διαφορά. Ένα σημαντικό βήμα ήταν το ότι δόθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσουν κάποιο έπαθλο ακόμα και ταπεινά οικογενειακά αυτοκίνητα (στην κατηγορία Romantic Memories Family Cars). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα "κοινά" αυτοκίνητα να αποκτήσουν πιθανότητες για βράβευση, και φυσικά να αναγνωριστεί ο κόπος των ιδιοκτητών τους.

   Όμως καλώς ή κακώς με το περσινό Concours D' Elegance ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά και δυστυχώς το φετινό event δεν κατάφερε να τον περάσει. Η ομάδα που είχε την ευθύνη της οργάνωσης είχε έναν πολύ δύσκολο στόχο να πετύχει, και η αλήθεια είναι ότι φάνηκε το πόσο προσπάθησαν τα μέλη αυτής. Δυστυχώς όμως κάποια προβλήματα έκαναν αισθητή την παρουσία τους προς το τέλος της εκδήλωσης.   Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και της απονομής των επάθλων στους νικητές. Δεν υπήρξε συγκεκριμένος διαδρομή για τα οχήματα που βραβεύτηκαν (με αποτέλεσμα τα μισά να μπαίνουν από διαφορετικό σημείο από τα άλλα μισά και κάποια να έρχονται με την όπισθεν) και φάνηκε να μην υπήρξε σωστή συνεννόηση για τη σειρά με την οποία θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα. Όμως το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μας, θέμα δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις κατηγορίες των μοτοσυκλετών. Πάλι λόγω συνεννόησης (πιθανότατα) δημιουργήθηκε ένα μικρό κομφούζιο με τις ανακοινώσεις των νικητών να γίνονται εν τάχει, τους νικητές να εμφανίζονται στο χώρο των απονομών, αλλά οι απονομές να μην πραγματοποιούνται. 

   Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των επάθλων είναι εξίσου σημαντικό κομμάτι μιας διοργάνωσης και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα. Καλό λοιπόν είναι ο εκφωνητής να προσπαθεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού, να έχει καθαρό και κατανοητό λόγο καθώς και πλήρη εικόνα του τι θα πραγματοποιηθεί και τι όχι. Δεν πρέπει να είναι μια απλή βιαστική ανακοίνωση, απλά για να δοθεί ένα τέλος στην εκδήλωση. 

   Πέραν των παραπάνω για μία ακόμα φορά υπήρξε ένα μικρό θέμα με την τοποθέτηση των οχημάτων, που σε κάποια έγινε με τέτοιο τρόπο που χρειαζόταν πολύ προσπάθεια και εφευρετικότητα για να καταφέρουν οι φωτογράφοι να τα φωτογραφίσουν από όλες τις πλευρές. Βέβαια η βελτίωση ήταν αισθητή σε σχέση με το παρελθόν (το πρόβλημα εμφανίστηκε σε πολύ μικρό αριθμό οχημάτων), απλά θεωρούμε ότι θα μπορούσε να λυθεί εντελώς. Θεωρώ ότι με το Tour Amical αποδείχτηκε ότι με σωστό εκ των προτέρων σχεδιασμό το πρόβλημα αυτό (και όχι μόνο) λύνεται ολοκληρωτικά. Συνεχίζεται...

1 σχόλιο:

  1. Mπράβο Πρόδρομε!!!
    Μπράβο κ.Κολιούση!!!
    Οι φωτογραφίες...είναι καταπληκτικές...!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή