Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Classic Car Show: ΦΙΛΠΑ - 10th Concours D' Elegance - 20/10/2013



 photo CdE_poster_final2resize_zps7789a888.jpg


Αντιγραφή από το site της ΦΙΛΠΑ:

 
"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει το «10ο Concours d'Elegance 2013»
 
   Στην επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση των δέκα χρόνων της, θα εκτεθούν και θα διαγωνιστούν σπάνια παλαιά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες
 
   Γέρακας, 10 Οκτωβρίου 2013 - Η ΦΙΛΠΑ, ένα από τα πρώτα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Αυτοκινήτων - FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) που έχει συμβάλλει ουσιαστικά και θεσμικά στη διάσωση χιλιάδων Ιστορικών Οχημάτων, διοργανώνει το«10ο Concours d'Elegance 2013», γνωστό σαν «καλλιστεία» παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Η ημερήσια αυτή «στατική» εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσικλέτας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20Οκτωβρίου 2013 από τις 9:00 μέχρι τις 15:00 στη Mαρίνα Φλοίσβου. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο διεθνές ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Αυτοκινήτων-FIVA.
Ειδικά για φέτος, το «10ο Concours d'Elegance 2013» επικεντρώνει το ενδιαφέρον στο έργο του ιδρυτή των Jaguar Cars, Sir William Lyons (Class J), καθώς και στον εορτασμό της 50ης επετείου του δημοφιλούς μοντέλου Porsche 911 (Class P).
 
   Επιπλέον, και με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 10 ετών του θεσμού των«καλλιστείων» της ΦΙΛΠΑ, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι νικητές των προηγούμενων καλλιστείων, τα αυτοκίνητα των οποίων θα κριθούν τιμητικά από τους συμμετέχοντες. Το αυτοκίνητο που θα αναδειχθεί ως το καλύτερο των παρελθόντων 9 ετών θα παραλάβει το βραβείο «Best of the Past».
 
   Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης,Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Μεταφορών,Υποδομών και Δικτύων, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού και ο Διονύσης Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.
 
   Τα οχήματα θα βραβευθούν από Επιτροπή Κριτών ανάλογα με το κάλλος τους, την ποιότητα της συντήρησης που έχει υποστεί κάθε όχημα ξεχωριστά, καθώς και τις εργασίες για την πλήρη αποκατάστασή τους. Για πρώτη φορά μάλιστα, έχουν προσκληθεί ως επίτιμοι κριτές προσωπικότητες από το εξωτερικό όπως οι κ.κ. Carlo Otto Brambilla, Γραμματέας Κριτών τουConcours Villa d'Este και δημοσιογράφος, ο Dott. Stefano Pasini, Συγγραφέας, Συλλέκτης &Κριτής διεθνών διοργανώσεων, και ο Αλέξανδρος Λιώκης, μέλος του σχεδιαστικού τμήματος τηςMaserati.
 
   Με την υποστήριξη της Μαρίνας Φλοίσβου, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία της αυτοκίνησης σε μια εκδήλωση με σπάνια οχήματα που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα Μέλη, αλλά και το ευρύ κοινό που αναμένεται να επισκεφθεί τη Μαρίνα τη συγκεκριμένη ημέρα.
 
   Η εκδήλωση «10ο Concours d'Elegance 2013» έχει και φέτος τη στήριξη πολλών χορηγών και υποστηρικτών, οι οποίοι επιπλέον θα προσφέρουν στους θεατές προϊόντα και δώρα, ενώετοιμάζουν εκπλήξεις και δραστηριότητες για όσους παραβρεθούν στην εκδήλωση της 20ης Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, το Perrier, το φυσικό αναψυκτικό θα βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου για να «προκαλέσει» το κοινό, ενώ η Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. επίσημος εισαγωγέας τηςPorsche στην Ελλάδα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το καινούριο της μοντέλο Porsche 991 Turbo.
 
 
   Οι κατηγορίες προς βράβευση στο '10ο PHILPA Concours d'Elegnace 2013' την Κυριακή 20/10 στη Μαρίνα Φλοίσβου που δημιουργούνται (βάσει των ήδη εγκεκριμένων συμμετοχών) είναι:

• Glorious Jaguars/Ένδοξες Jaguars
• Glamorous Supercars/Γοητευτικά Supercars
• Sybaritic lifestyle/Συβαριτικός τρόπος ζωής
• Endangered species/Απειλούμενα είδη
• 50 years of the 911/Τα 50 χρόνια της 911
• Moto/Μοτοσυκλέτες

    Θα υπάρξουν επίσης και ειδικές κατηγορίες όπου θα διακριθούν αυτοτελώς τα αυτοκίνητα με τον πιο ασυνήθιστο σχεδιασμό, το καλύτερο εσωτερικό, την καλύτερη αποκατάσταση και το καλύτερα διατηρημένο. Τα ειδικά αυτά βραβεία θα μπορούν να τα διεκδικήσουν όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως διακρίσεως τους στην κατηγορία τους και θα δοθούν με ξεχωριστή ψηφοφορία όλων των Κριτών.
   Το κάθε όχημα θα κριθεί από τριμελή επιτροπή. Επικεφαλείς των τριών επιτροπών που θα κρίνουν τις διαφορετικές κατηγορίες τίθενται οι ξένοι καλεσμένοι μας (Head Judges), δηλ. οι: 
 
•Carlo Otto Brambilla
•Dott. Stefano Pasini
•Αλέξανδρος Λιώκης
 
   Πλαισιώνονται από δικούς μας Kριτές οι οποίοι μάλιστα θα έχουν παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο. Στην κατηγορία 'Glorious Jaguars' θα ηγηθεί ο Αλέκος Βαζαίος (Chief Judge) ενώ στην ανεξάρτητη κατηγορία '50 years of the 911' θα υπάρχει ξεχωριστή τριμελής επιτροπή Κριτών όπως αντίστοιχα για την κατηγορία 'Μοτο'. Τέλος για το ‘Επετειακό’ της εκδήλωσης, δημιουργήθηκε ειδική κατηγορία 'Best of the Past' στην οποία θα συμμετάσχουν οι νικητές των προηγούμενων εννέα εκδηλώσεων Concours d'Elegance της ΦΙΛΠΑ. Την κατηγορία αυτή θα κληθούν να κρίνουν οι συμμετέχοντες των αυτοκινήτων με ειδικό ψηφοδέλτιο.
   Στην Ομάδα Κριτών Αυτοκινήτων εκτός απο τα ονόματα που ήδη αναφέρθηκαν συμπεριλαμβάνονται οι:
•Robert Smith
•Μάριος Βάγγερ
•Γιώργος Καραγιώργος
•Ηλίας Μπίσιας
•Σωτήρης Πετρόπουλος
•Βύρων Ρηγινός
•Οδυσσέας Τσαγγάρης
Τάκης Φωτεινόπουλος

Κριτές κατηγορίας "Porsche 911"

•Ανδρέας Καροτσιέρης
Στέφανος Νέρης 
•Πέτρος Ρούσσος

Κριτές ΜΟΤΟ

•Παναγιώτης Μαριολόπουλος
•Αναστάσιος Κουρτέσης
 •Θανάσης Παπουτσής
•Δημήτρης Αναστασιάδης (Αναπληρωματικός)

   Τον Κανονισμό του '10ου PHILPA Concours d'Elegnace 2013' μπορείτε να διαβάσετε με κλικ ΕΔΩ!
Για περισσότερες πληροφορίες:

ΦΙΛΠΑ

Βύρων Ε. Ρηγινός,
Υπεύθυνος Επικοινωνίας εκδήλωσης «10ο Concours d'Elegance 2013»
Τηλ.: 210 65 34 700
Κιν.: 6973 393179
Fax: 210 65 33 420
Email: pressoffice@philpa.gr  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου