Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Abandoned: Autobianchi Primula Berlina 65C 5door hatchback


   Ψάχνω και φωτογραφίζω παλαιά αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πάντα εκπλήσσομαι με το τι ανακαλύπτω σε μέρη όπου υποτίθεται τα ξέρω καλά. Γέννημα θρέμμα Καλογρεζιανός, περιοχές όπως η Ν. Ιωνία, η Αλσούπολη, το Ν. Ηράκλειο και το Γαλάτσι τις έχω γυρίσει εκατοντάδες φορές. Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα βρίσκω σε αυτές νέους "θησαυρούς". Συνήθως βέβαια μιλάμε για "θησαυρούς" καλά κρυμμένους, που η τύχη, ο χρόνος και η ενασχόληση μου με το χόμπι τους φέρνει στην επιφάνεια. Στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερο, σπάνιο πλέον, που ήτανε φάτσα κάρτα σε κεντρικό σημείο της Ν. Ιωνίας, και εγώ ουδέποτε το είχα προσέξει.


Autobianchi Primula Berlina 65C 5door hatchback (1) photo IMG_7775.jpg

   Ίσως φταίει το ότι είναι ιταλικό, ίσως το ότι είναι "μοντέρνο" σε σχέση με τα οχήματα που μου τραβάν την προσοχή συνήθως. Όπως και να έχει το πρόσεξα μόλις πρόσφατα σε μία εξόρμηση με έναν φίλο. Κρυμμένο πίσω από μερικές μοτοσυκλέτες και παπιά έστεκε εκεί. Ένα Autobianchi Primula Berlina 65C παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο, δίπλα στον κεντρικότερο δρόμο της περιοχής.


Autobianchi Primula Berlina 65C 5door hatchback (1) photo IMG_7773.jpg

   Δεν είναι σπάνιο, αφού κατασκευάστηκαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες. Αλλά "έγινε" σπάνιο, αφού πλέον δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά. Στο προσωπικό μου αρχείο είναι το μοναδικό που έχω. Αυτό βέβαια πρέπει να ισχύει για όλα τα Autobianchi, εκτός του Α112, καθώς όλα τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν απλά εξαφανιστεί. Για παράδειγμα Α111 δεν έχω δει ποτέ από κοντά, ενώ η μόνη απόδειξη της ύπαρξης του στην ελληνική αγορά ήταν μία αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία πολλά χρόνια πριν. Το συγκεκριμένο Primula πάντως συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του, και θα συνεχίσει για όσο θα χρειαστεί ακόμα.


Autobianchi Primula Berlina 65C 5door hatchback (1) photo IMG_7771.jpg

What if...?


 photo autobianchiprimulaberline_zps768f20c2.jpg

Πηγή εικόνας: http://www.autopictu.com/imgs/1632-autobianchi-primula/6/

1 σχόλιο:

  1. 'Ενα άσπρο (αν θυμάμαι καλά, μπορεί να ήταν και άλλο ανοικτό χρώμα) Α111 κυκλοφορούσε Πειραιά όταν έμενα εκεί (από 1999-2004) αλλά είχα δει κάποια και την δεκαετία του 80...

    ΑπάντησηΔιαγραφή