Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2017


  Το 2016 μας αποχαιρετά επιτέλους. Νομίζω ότι για τους περισσότερους αυτή η χρονιά ήταν τουλάχιστον δύσκολη, όμως πλέον μας αφήνει δίνοντας τη θέση της στο πολλά υποσχόμενο 2017. Στην τελική το μόνο που μας έχει μείνει είναι η Ελπίδα.

   Ο φετινός απολογισμός για το GS από την άλλη είναι ομολογουμένως ενδιαφέρον. Το 2016 με ανάγκασε να πάρω σημαντικές αποφάσεις και να αλλάξω τόσο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργώ, όσο και τους στόχους για το άμεσο μέλλον. Αρχικά η πρώτη απόφαση που πάρθηκε και πραγματοποιήθηκε ήταν το να αλλάξει εντελώς η εικόνα του "στόλου" στο γκαράζ, καθώς με τρία ανοικτά project, τα δύο σε πολύ αρχικά στάδια και το τρίτο να στέκει ως ανοιχτή πληγή δεν ήταν δυνατό να υπάρξει λειτουργικό αυτοκίνητο στο χώρο. 

   Πρώτο έφυγε το Triumph 2000 MK2 με το οποίο και ξεκίνησα να μπω στο χώρο του κλασικού αυτοκινήτου στα 17 μου. Μου στοίχισε κάτι παραπάνω, λογικό ως πρώτο project, και τελικά έφτασα στο σημείο που δεν μπορούσα ούτε να το βλέπω, πόσο μάλλον να ολοκληρώσω την αποκατάσταση. Τη θέση του πήρε ένα πολύ όμορφο και καλοδιατηρημένο Ford Escort MK1 1100XL 4door του 1974, ένα αμάξι που δεν έχει υποστεί ποτέ restoration και που θα μάθετε περισσότερα για αυτό μέσα στην επόμενη χρονιά. Η εκκαθάριση φυσικά συνεχίζεται, ώστε να μπορώ να ξεκινήσω επιτέλους το αγαπημένο μου αυτοκίνητο, μια Toyota Celica TA22 του 1974.

   Εκτός όμως των αλλαγών στα τετράτροχα του GS, αλλαγές υπήρξαν και στα εργαλεία με τα οποία γίνονται οι φωτογραφίσεις που παρακολουθείτε. Μια Canon 550D με βασικό κιτ εκκίνησης πήρε τη θέση της στην τσάντα, κάτι που θα μας δώσει δυνατότητες για ποιοτικότερες φωτογραφίσεις στις επόμενες εκδηλώσεις. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο θα καταφέρω να την αξιοποιήσω, όμως πιστεύω ότι τουλάχιστον θα βελτιωθώ. Εκτός από αυτά υπάρχουν και άλλες αλλαγές και βελτιώσεις που συζητιούνται και δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο, όμως θα πρέπει να κάνετε υπομονή.

  Στο θέμα των στόχων τώρα ο βασικότερος είναι το να υπάρχει τουλάχιστον εβδομαδιαία ενημέρωση του GS. Δηλαδή κάθε βδομάδα να ανεβαίνει τουλάχιστον ένα θέμα. Η δυσκολία έχει να κάνει κυρίως στα της εργασίας μου, όμως νομίζω ότι για το επόμενο άμεσο διάστημα τουλάχιστον είναι ένας πραγματοποιήσιμος στόχος. Ευτυχώς υπάρχει μεγάλη κάβα θεμάτων, οπότε τουλάχιστον από πρώτη ύλη δεν φαίνεται να ξεμένουμε άμεσα. 

   Το GS εύχεται σε όλους το Νέο Έτος να σας φέρει Υγεία, Τύχη και Δύναμη. Καλή Πρωτοχρονιά σε Όλους!


Classic Car Show: ΦΙΛΠΑ - 13th Concours D' Elegance - 09/10/2016 (Φωτογραφίες + Σχολιασμός)


  Φτάσαμε και στην τελευταία ανάρτηση αγώνα της χρονιάς. Για το τέλος φυσικά φυλάξαμε το Concours D' Elegance της ΦΙΛΠΑ που διοργανώθηκε στις αρχές του Οκτωβρίου στον κλασικό (και κατάλληλο) χώρο της Μαρίνας Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η αλήθεια είναι ότι σαν χώρος είναι ο πλέον κατάλληλος (τουλάχιστον από όσους έχω δει να διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση στην Ελλάδα), και αν οι διοργανωτές τον εκμεταλλεύονταν καλύτερα είμαι σίγουρος ότι θα ανέβαζαν το επίπεδο της παρουσίασης τουλάχιστον σε αυτό των διοργανώσεων του εξωτερικού. 

   Στα της διοργάνωσης τώρα, οι συμμετοχές για άλλη μια χρονιά ήταν πολλές. Δυστυχώς όχι όσο πολλές ήταν τα προηγούμενα έτη, ενώ στην κατηγορία των "εντυπωσιακών/σπάνιων/πανάκριβων" οχημάτων οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες. Βέβαια όταν στον ίδιο χώρος έχεις δύο Lancia Aurelia B20GT τότε νομίζω ότι τα παράπονα τουλάχιστον σχετικά με αυτόν τον τομέα θα πρέπει να περισσεύουν. Αυτό που μας εξέπληξε ευχάριστα ήταν το πλήθος των "κοινών" μοντέλων και η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν, κάνοντας την επιλογή των νικητών σε αυτήν την κατηγορία πολύ δύσκολη. Αξίζουν πολλά μπράβο στους ιδιοκτήτες τους. Όπως πολλά μπράβο αξίζουν και στα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας για την άψογη παρουσία τους.






   Ο καιρός ήταν καλός και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να συρρεύσει στον Φλοίσβο, τόσο για την εκδήλωση αυτή όσο και για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Τα αυτοκίνητα ήταν στην πλειοψηφία τους άψογα και αντάξια μιας τέτοιας διοργάνωσης, ενώ δεν έλειπαν και μικρά happenings κατά της διάρκεια της εκδήλωσης. Δυστυχώς βέβαια προσωπικά τουλάχιστον δεν νομίζω ότι έδιναν στον παρευρισκόμενο αυτό το συναίσθημα διασκέδασης και πάρτι που μπορούσες να απολαύσεις σε παλιότερα Concours. Από την άλλη βέβαια διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στην Ελλάδα τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά οπότε ίσως και αυτό να έπαιξε το ρόλο του.

   Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουν οι διοργανωτές και να διορθώσουν σε επόμενη εκδήλωση είναι ο τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, και βράβευσης των νικητών. Δεν υπήρχε ειρμός, δεν ακολουθήθηκε κάποια σειρά (με αποτέλεσμα οι όποιες σημειώσεις κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια να είναι απλά άχρηστες) ενώ πολλές φορές ο θεατής δεν μπορούσε να ακούσει καν. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια ιεραρχία σχετικά με το ποιος αναλαμβάνει τι, όμως πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να προσλάμβαναν κάποιον που το ασκεί επαγγελματικά και μπορεί να διορθώσει ή έστω καλύψει τα όποια λάθη συνεννόησης μπορεί να γίνουν εκείνη τη στιγμή.

   Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το 13ο Concours D' Elegance της ΦΙΛΠΑ πέρασε στην ιστορία ως μια επιτυχημένη διοργάνωση και ελπίζουμε το 2017 οι συμμετοχές να είναι περισσότερες και ο κόσμος να έχει την ηρεμία να το απολαύσει. Ευχαριστώ και πάλι την Μαρία Κολιούση, δουλειά της οποίας βλέπετε παρακάτω. Ακολουθούν μερικές επιλεγμένες φωτογραφίες, καθώς και το link του Album στο Google Φωτογραφίες.












































Album: https://photos.app.goo.gl/RZYL4YBZ9nVkFiwY8