Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Classic Car Show: ΦΙΛΠΑ - 13th Concours D' Elegance - 09/10/2016 (Φωτογραφίες + Σχολιασμός)


  Φτάσαμε και στην τελευταία ανάρτηση αγώνα της χρονιάς. Για το τέλος φυσικά φυλάξαμε το Concours D' Elegance της ΦΙΛΠΑ που διοργανώθηκε στις αρχές του Οκτωβρίου στον κλασικό (και κατάλληλο) χώρο της Μαρίνας Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η αλήθεια είναι ότι σαν χώρος είναι ο πλέον κατάλληλος (τουλάχιστον από όσους έχω δει να διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση στην Ελλάδα), και αν οι διοργανωτές τον εκμεταλλεύονταν καλύτερα είμαι σίγουρος ότι θα ανέβαζαν το επίπεδο της παρουσίασης τουλάχιστον σε αυτό των διοργανώσεων του εξωτερικού. 

   Στα της διοργάνωσης τώρα, οι συμμετοχές για άλλη μια χρονιά ήταν πολλές. Δυστυχώς όχι όσο πολλές ήταν τα προηγούμενα έτη, ενώ στην κατηγορία των "εντυπωσιακών/σπάνιων/πανάκριβων" οχημάτων οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες. Βέβαια όταν στον ίδιο χώρος έχεις δύο Lancia Aurelia B20GT τότε νομίζω ότι τα παράπονα τουλάχιστον σχετικά με αυτόν τον τομέα θα πρέπει να περισσεύουν. Αυτό που μας εξέπληξε ευχάριστα ήταν το πλήθος των "κοινών" μοντέλων και η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν, κάνοντας την επιλογή των νικητών σε αυτήν την κατηγορία πολύ δύσκολη. Αξίζουν πολλά μπράβο στους ιδιοκτήτες τους. Όπως πολλά μπράβο αξίζουν και στα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας για την άψογη παρουσία τους.






   Ο καιρός ήταν καλός και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να συρρεύσει στον Φλοίσβο, τόσο για την εκδήλωση αυτή όσο και για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Τα αυτοκίνητα ήταν στην πλειοψηφία τους άψογα και αντάξια μιας τέτοιας διοργάνωσης, ενώ δεν έλειπαν και μικρά happenings κατά της διάρκεια της εκδήλωσης. Δυστυχώς βέβαια προσωπικά τουλάχιστον δεν νομίζω ότι έδιναν στον παρευρισκόμενο αυτό το συναίσθημα διασκέδασης και πάρτι που μπορούσες να απολαύσεις σε παλιότερα Concours. Από την άλλη βέβαια διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στην Ελλάδα τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά οπότε ίσως και αυτό να έπαιξε το ρόλο του.

   Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουν οι διοργανωτές και να διορθώσουν σε επόμενη εκδήλωση είναι ο τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, και βράβευσης των νικητών. Δεν υπήρχε ειρμός, δεν ακολουθήθηκε κάποια σειρά (με αποτέλεσμα οι όποιες σημειώσεις κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια να είναι απλά άχρηστες) ενώ πολλές φορές ο θεατής δεν μπορούσε να ακούσει καν. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια ιεραρχία σχετικά με το ποιος αναλαμβάνει τι, όμως πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να προσλάμβαναν κάποιον που το ασκεί επαγγελματικά και μπορεί να διορθώσει ή έστω καλύψει τα όποια λάθη συνεννόησης μπορεί να γίνουν εκείνη τη στιγμή.

   Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το 13ο Concours D' Elegance της ΦΙΛΠΑ πέρασε στην ιστορία ως μια επιτυχημένη διοργάνωση και ελπίζουμε το 2017 οι συμμετοχές να είναι περισσότερες και ο κόσμος να έχει την ηρεμία να το απολαύσει. Ευχαριστώ και πάλι την Μαρία Κολιούση, δουλειά της οποίας βλέπετε παρακάτω. Ακολουθούν μερικές επιλεγμένες φωτογραφίες, καθώς και το link του Album στο Google Φωτογραφίες.












































Album: https://photos.app.goo.gl/RZYL4YBZ9nVkFiwY8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου