Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Classic Car Show: ΦΙΛΠΑ - 18η Συνάντηση Αθηνών - 11/01/2015 (Φωτογραφίες - Μέρος 1ο + Σχολιασμός)




   Είναι πλέον θεσμός η πρώτη εκδήλωση κλασικού αυτοκινήτου της χρονιάς να πραγματοποιείται την πρώτη μη εορτάσιμη Κυριακή του Νέου Χρόνου από την ΦΙΛΠΑ. Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε αρχικά με την επωνυμία "Γύρος Αθηνών" και επρόκειτο για μια βόλτα με τα κλασικά αυτοκίνητα στους δρόμους της πρωτεύουσας. Σταδιακά μεταλλάχθηκε από βόλτα σε στατική έκθεση των ιστορικών οχημάτων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, κρατώντας όμως τον τίτλο "Γύρος Αθηνών", ενώ από πέρσι (αν δεν απατώμαι) ονομάζεται "Συνάντηση Αθηνών".

   Στην ουσία είναι μια πρώτη συνάντηση των Φίλων Παλαιών Αυτοκινήτων κατά την οποία οι κάτοικοι των Αθηνών έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μερικά από τα παλαιότερα και ομορφότερα αυτοκίνητα της Ελλάδος, και οι ιδιοκτήτες αυτών έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση κλασικού αυτοκινήτου χωρίς να υπάρχει το άγχος του απόλυτου χρόνου και του κυνηγιού βαθμών.  




   Χάρη στα παραπάνω σε αυτήν την διοργάνωση συνήθως συμμετέχουν μερικά από τα παλαιότερα αυτοκίνητα της Ελλάδος και σε γενικές γραμμές το επίπεδο των συμμετοχών είναι υψηλό. Είναι μία από τις τρεις εκδηλώσεις κλασικών αυτοκινήτων όπου συμμετέχουν τόσα προπολεμικά και σπάνια ιστορικά οχήματα (με τον Γύρο της Κηφισιάς και το Concours να ακολουθούν). 



   Ας περάσουμε όμως από τα ιστορικά στοιχεία, στα της φετινής διοργάνωσης. Παρότι τις προηγούμενες βδομάδες ο καιρός έντυσε στα άσπρα την Πρωτεύουσα (και τη μισή Ελλάδα φυσικά), το Σαββατοκύριακο της εκδήλωσης οι συνθήκες ήταν ιδανικές και τίποτα δεν θύμιζε την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών. Η ηλιοφάνεια και η καλή θερμοκρασία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να είναι πολλές και ενδιαφέρουσες οι συμμετοχές, καθώς φυσικά και στο να θαυμάσουν τις ωραίες αυτές κυρίες πλήθος Αθηναίων (και όχι μόνο).



  Ακριβά sportscar, πετυχημένα αγωνιστικά, σπάνια προπολεμικά, δημοφιλή οικογενειακά αλλά και επαγγελματικά αποτελούσαν τα κομμάτια αυτού του πολύχρωμου και ενδιαφέροντος puzzle. Για παράδειγμα ένα από τα προσωπικά αγαπημένα οχήματα ήταν το πολύ σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα Toyota Corona RT46 pick up, το οποίο ήταν σε άψογη κατάσταση και στην ίδια οικογένεια από καινούργιο. 



   Εκτός φυσικά από τις τετράτροχες καλλονές το χώρο κοσμούσαν και πολλές δίτροχες κυρίες, μερικές από τις οποίες πολύ σπάνιες και ιδιαίτερες.



Συνεχίζεται...

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Πρόδρομε!!!
    Οι φωτογραφίες...είναι καταπληκτικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή